Pagina's

Santuario San Giovanni - Santuario di Oropa

Maandag, 13 juli 2015

Van Santuario San Giovanni (1020 m) naar Santuario di Oropa (1148 m).
Na een verrukkelijk ontbijt met heerlijke Italiaans gerookte rauwe en gekookte ham. Een heerlijk warm croissantje, kaas en jawel…ook een eitje. Wat kan dat heerlijk zijn na meestal een ontbijtje van brood met jam.
Zodra we het klooster achter ons laten moeten we een beslissing nemen of we de originele GTA- route nemen van een lengte van 9 km, hoogtemeters 650, omlaag 500 m of nemen we de alternatieve Alte via della Feda van 12.3 km, hoogtemeters 240 m, omlaag 110 m.
Hub gaat voor de originele route en wij voor de alternatieve. Wij lopen dus de Roccioni di Testette mis, een uitspraak van een onbekende pelgrim is: wie in zijn leven de Roccioni di Testette niet gezien heeft, heeft niet geleefd. Mijn uitspraak is, wat ik niet gezien heb kan ik ook niet missen! Het is een prachtige route door een bosrijk gebied met verrassende kronkelpaadjes. Alleen…..weer die ontzettend veel stekende muggen! De weidse Po-vlakte was door het iets heiige weer niet helder te zien.
Op beide routes die we volgen kan je op een gegeven moment van bovenaf Oropa in de verte zien liggen en heb je nog niet in de gaten hoe groot het kloostercomplex is waar we zullen overnachten. Pas na de afdaling halverwege zie je pas de gigantische afmeting van dit klooster. Oropa is een van de oudste en belangrijkste pelgrimsplaatsen van de Italiaanse Alpen. Ook de oudste plaats voor de Mariaverering van heel Italiƫ. (zwarte Madonna). Er komen jaarlijks meer dan 800.000 bezoekers.
We zijn al vroeg in de middag in Oropa en zullen ons zeker niet gaan vervelen. Zo veel te zien en te beleven. Veel restaurants, indrukwekkende kerken en een slaapplek zullen we ook wel krijgen, er zijn immers 570 bedden.
Voor het avondeten nodigt Helmut ons uit om samen iets te drinken en proosten we op de goede afloop en leuke ontmoeting die we hebben gehad. Helmut moet helaas zijn wandeltocht van nog meer dan 40 dagen onderbreken om terug te keren naar Wuppertal om zijn zieke vader te gaan verzorgen.
Voor het eerst slapen we niet meer op een kamer maar hebben de luxe van een eigen slaapkamer met douche en toilet. De volgende morgen gaan we na het ontbijt meteen naar de tegenover Oropa liggende bushalte en pakken de bus van 8.18 uur naar het treinstation in Biella. Hier nemen we afscheid van Andra en Ingrid de twee Duitse dames. Op het station in Novara nemen we afscheid van Helmut en wij gaan verder met de bus naar Varallo. Jan, Karien en ik nemen afscheid van Hub die besloten heeft om vanaf Rimella zijn wandeltocht voort te zetten en de gemiste etappes van vorig jaar in te halen. Jorge en Hub gaan vervolgens met een bustaxi naar Rimella waar onze auto staat. Een ritje van 70 min. Hub blijft daar en Jorge komt weer terug om ons in het feestelijke stadje Varallo op te halen.
Om 17.00 u komen we aan in Viggiona aan het Lago Maggiorne meer waar we samen met Anny nog een weekje zullen genieten van weer totaal andere dingen.


Annelies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten